Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μία Γλωσσώτισα επίτιμη διδάκτωρ στην Ευρώπη!

Μια ακόμα τιμητική διάκριση για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Σκόπελο έγινε γνωστή και αξίζει να την αναφέρουμε. Η Γλωσσώτισα κα.Βίκυ Κάρκου "ταξιδεύει" το ελληνικό πνεύμα στην Ευρώπη.Εμείς τι άλλο να πούμε; Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάντα με επιτυχίες!


Η Βίκυ Κάρκου, καθηγήτρια χορού, ταξιδεύει στη Λετονία και κατακτά τον τίτλο της επίτιμης διδάκτορος στην Ιατρική Σχολή.

Η Professor Βίκυ Κάρκου αναγορεύτηκε από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου Stradins της Ρίγα ως Επίτιμη Διδάκτωρ της Ιατρικής για την προσφορά της στην καθιέρωση και την ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος θεραπειών μέσω Τεχνών στο Πανεπιστήμιο. Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Stradins της Ρίγα είπε:  Η τιμητική διάκριση εκφράζει την ειλικρινή ευγνωμοσύνη για την επιτυχή επιστημονική και διδακτική συνεργασία μεταξύ των ιδρυμάτων.


       Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοέμβρη 2014 στο Πανεπιστήμιο.
  Η καθηγήτρια Βίκυ Κάρκου είναι μια εξειδικευμένη ερευνήτρια, εκπαιδευτικός, καθηγήτρια χορού και ψυχοθεραπεύτρια μέσω χορού και κίνησης. Έχει δουλέψει με ευάλωτα παιδιά και ενηλίκους σε σχολεία, εθελοντικούς οργανισμούς και στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας.
 Το 1998 τελείωσε το διδακτορικό της στις Θεραπείες μέσω Τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire εργάστηκε ως ερευνήτρια σε προγράμματα υγείας, θεραπειών κι εκπαίδευσης μέσω τεχνών. Το 2003 άρχισε να δουλεύει στη Σκωτία στο Queen Margaret University αρχικά ως λέκτορας στη θεραπεία μέσω τέχνης κι έπειτα ως επίκουρη, ιδρυτικό και ηγετικό μέλος του MSc (Master of Science) στην Ψυχοθεραπεία μέσω Χορού, το μοναδικό πρόγραμμα MSc στο χώρο.
 Από το 2013 βρίσκεται στο Edge Hill University. Το κύριο αντικείμενο της  έρευνας και της διδασκαλίας της εστιάζεται στις τέχνες που οδηγούν στην καλύτερη ποιότητα ζωής χρησιμοποιώντας μια σειρά από ποιοτικές και ποσοτικές μεθοδολογίες βασισμένες στις τέχνες.
  Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε εθνικά και διεθνή περιοδικά, ενώ παράλληλα είναι στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού «Body, Movement, and Dance in Psychotherapy» των Taylor and Francis. Αυτή την περίοδο συντάσσει με συναδέλφους της το τρίτο της βιβλίο («The Oxford Handbook of Dance for Wellbeing»), το οποίο είναι συλλογικό, ενώ παράλληλα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο όπου την καλούν, για να μιλήσει σε συνέδρια και σε εκπαιδευτικά προγράμματα.
  Η καθηγήτρια Βίκυ Κάρκου έχει συνιδρύσει και συνδιευθύνει μια μικρή ιδιωτική εταιρεία ψυχοθεραπείας μέσω τεχνών με την ονομασία «Emerging Paths».  Επίσης είναι σύμβουλος στην εταιρεία «Common Thread», η οποία αποτελεί κέντρο φροντίδας για παιδιά και νέους.

* Άρθρο στην Ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Edge Hill University. Μπορείτε να το βρείτε στα αγγλικά στην εξής διεύθυνση: http://www.edgehill.ac.uk/news/
Μετάφραση: Αρετή Κάρκου, φιλόλογος στο Γυμνάσιο Κορησού Καστοριάς.

Κοινοποίηση

1 σχόλιο:

Τα σχόλια υπάρχουν για να καταθέτουν οι αναγνώστες τις απόψεις και τις σκέψεις τους και να συνεισφέρουν στον πολιτισμένο διάλογο. Ανώνυμα σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο περιεχόμενο ή παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα, δεν θα δημοσιεύονται και θα διαγράφονται.Επίσης σχόλια με γραφή greeklish θα διαγράφονται. Ανώνυμα μηνύματα για προβολή από το blog οποιουδήποτε θέματος η προβλήματος, δεν θα λαμβάνονται υπ όψιν.
Το blog φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση και τη συμμετοχή σας.