Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

<< ... η παράδοση είναι αυτή που μένει αναλλοίωτη >> 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου


Επιτυχημένο κρίθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου απ΄όλους τους ιθύνοντες της διοργάνωσης, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν λόγω των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων.
Αυτό τονίζει παρακάτω και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου κ.Τσουκανάς Παναγιώτης.
 Στην προσφώνησή του αναλυτικά για το Φεστιβάλ αναφέρει:  << Οι πολιτικές εξελίξεις λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα τους κόπους μας. Όμως παρ’όλες τις δυσκολίες ο ενθουσιασμός και το πείσμα μας δεν μειώθηκαν. Ίσα ίσα αποφασίσαμε ότι πολύ περισσότερο τώρα παρά ποτέ το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών επιβαλλόταν να γίνει.

Ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς η παράδοση είναι αυτή που μένει αναλλοίωτη. Η παράδοση μας θυμίζει την καταγωγή μας και συμβάλει στην ομόνοια και την συνοχή μας.
Ο χορός άλλωστε είναι συνυφασμένος με όλες τις πτυχές της ζωής. Χορεύει ο γέρος, χορεύει κι ο νέος. Χορεύει ο χαρούμενος, χορεύει κι ο λυπημένος’.
Κι έγινε... Το θαύμα έγινε...
Το 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Αλοννήσου, ήταν απόλυτα επιτυχημένο.
Τα φώτα έσβησαν , τα τραγούδια τέλειωσαν, οι χοροί σταμάτησαν, τι  απέμεινε?.
Μια απέραντη ζεστασιά στη καρδιά μας και τα χαμόγελα των ανθρώπων που μας τίμησαν με τη παρουσία τους και έκαναν για ένα διήμερο την Αλόννησο να ακολουθεί τα χορευτικά τους βήματα.
Η Αλόννησος για όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ ήταν ένα σταυροδρόμι πολιτισμού, ενότητας και ελπίδας.  Οι αξεπέραστες παραδόσεις και ο πολιτιστικός πλούτος της Ελλάδας  μας έλαμψαν.

Παντοτινά υπόχρεοι και ευγνώμονες στα Χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν:

1. Θρακική Εστία Εορδαίας Αρχιγένης
2. Πολιτιστικός  Σύλλογος Κρόκου Κοζάνης Ιωακείμ Λόυλιας
3. Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλωνακίων Κοζάνης Πόντος
4. Πολιτιστικός κι Εξωραιστικός Σύλλογος Λιβανατών Οδυσσέας Ανδρούτσος
5. Πολιτιστικός Σύλλογος  Σκοπέλου
6. Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου.

Όλοι τους ήρθαν ως φιλοξενούμενοι και μας άφησαν ως φίλοι.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την αμέριστη στήριξη των συνδιοργανωτών και χορηγών του 1ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου:
Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αλοννήσου, ΟΠΑΚΔΑ, Λιμενικό ταμείο Αλοννήσου.
Μέγας  χορηγός  η εταιρία Hellenic Seaways την όποια και ευχαριστούμε θερμά.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες συλλόγους και στους εθελοντές καθώς και στους επαγγελματίες του χώρου εστίασης και φιλοξενίας για την στήριξη τους.
Επιβράβευση όλων μας το ζεστό , δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλου του κόσμου που παρακολούθησε το Φεστιβάλ >>.

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου, αποφώνησε το Φεστιβάλ ευχαριστώντας ιδιαιτέρως για την πολύτιμη προσφορά τους το Δ.Σ του Συλλόγου, τον Δήμαρχο Αλοννήσου κ. Βαφίνη Πέτρο, τους Αντιδημάρχους κ. Αργυρίου Άγγελο και Καλογιάννη Κων/νο.
Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου έκλεισε με την ευχή να είναι το εναρκτήριο λάκτισμα εκδηλώσεων που προάγουν τον πολιτισμό στην περιοχή μας.












Κοινοποίηση