Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Mε άριστες εντυπώσεις έφυγαν οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι / Γλώσσα Σκοπέλου

Την Γλώσσα Σκοπέλου επισκέφθηκαν σήμερα 11/5 δημοσιογράφοι Αυστριακών μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), μέσα στα πλαίσια « Επαγγελματικού ταξιδιού γνωριμίας και εξοικείωσης » όπου έχει διοργανώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, σε συνεργασία με το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Αυστρία, την αεροπορική εταιρεία "Flyniki" και φορείς της Μαγνησίας.

Η ομάδα αυτή αποτελείται από εκπροσώπους των κυριότερων ημερήσιων εφημερίδων και επαγγελματικών τουριστικών εντύπων της Αυστρίας. Ήρθαν για να γνωρίσουν και να προβάλουν στη πατρίδα τους,τις φυσικές ομορφιές της Σκιάθου, της Σκοπέλου της Αλοννήσου, τις ξενοδοχειακές υποδομές, τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομία, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες που προσφέρονται σε αυτά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα αυτή των δημοσιογράφων εγκαινίασε την νέα αεροπορική γραμμή της "Flyniki" από Βιέννη με Σκιάθο!

Το πρωί επισκέφθηκαν τον Άη Γιάννη (Καστρί) και εν συνεχεία πήγαν στο ελαιοτριβείο "Αντωνίου" όπου εκεί, η υπεύθυνη κα. Λούλα Αντωνίου τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και τον τρόπο της εξαγωγής του λαδιού.

Αφού τελείωσε η επίσκεψη από εκεί, περπάτησαν στα γραφικά καλντερίμια της Γλώσσας τερματίζοντας την βόλτα τους στον Αγροτουριστικό Γυναικείο Συνεταιρισμό Γλώσσας
 "Η Γλωσσιώτισα". Οι γυναίκες που τους υποδέχτηκαν, έδειξαν τον τρόπο της παρασκευής παραδοσιακών γλυκών (χαμαλιά) όπου προθυμοποιήθηκαν και οι ίδιοι να φτιάξουν γλυκά.
Τέλος μεταφέρθηκαν στο Ηotel "Aegean Wave" στο Λουτράκι όπου γευμάτισαν (προσφορά του Συλλόγου Επαγγελματιών Γλώσσας & Λουτρακίου). Φεύγοντας για την επιστροφή, πήραν μαζί τους παραδοσιακά προϊόντα της Γλώσσας (προσφορά από την Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου).

Την αποστολή στην Γλώσσα υποδέχθηκε και ξενάγησε η κα. Αθηνά Ντάκη ως μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής  του Δήμου Σκοπέλου και η κα. Μαίρη Διαμάντη η οποία έχει αναλάβει όλο το πρόγραμμα δράσης και προβολής του νησιού ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου.
Η διερμηνέας της αποστολής αλλά και το mini bus, όπου γίνεται η μεταφορά των επισκεπτών, είναι προσφορά του τουριστικού γραφείου "Dolphin" της κας Γιάννας Ευσταθίου στη Σκόπελο
Αύριο το μεσημέρι 13:05μ.μ. βάσει του προγράμματος (εδώ), θα αναχωρήσουν για την Αλόννησο.

















Κοινοποίηση