Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τιμήθηκε και φέτος ο Νικόλαος Καπαδούκας / Γλώσσα Σκοπέλου

Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ του πεσόντος ανθυπασπιστή Νικολάου Καπαδούκα, στις ναυτικές επιχειρήσεις Κύπρου από τουρκικά αεροπορικά πυρά τον Αύγουστο του 1964,τελέσθηκε σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στον Ι.Ν. Παναγίας Ελευθερώτριας στη Γλώσσα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ πλοίαρχος Δημήτριος Μήλας μαζί με υπαξιωματικούς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Σποράδων Νικόλαος Πλωμαρίτης, οι Διοικητές του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου,του Λιμενικού Σταθμού Σκοπέλου και του Αστυνομικού Τμήματος, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, η Αντιδήμαρχος Σκοπέλου Αθηνά Ντάκη, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσης  Δημήτριος Τσουκαλάς και Τοπικοί Σύμβουλοι.


Επίσης παρέστη όπως κάθε χρόνο ο αδερφός του πεσόντα κ. Δημήτριος Καπαδούκας ο οποίος με έκδηλη συγκίνηση απηύθυνε χαιρετισμό στον Ήρωα αδελφό του μπροστά στο μνημείο. Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων και απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τα σχολεία της Γλώσσας (Δημοτικό-Γυμνάσιο). Η λιτή τελετή έκλεισε με ομιλίες από τον Δήμαρχο κο. Βασιλούδη και τον εν αποστρατεία αξιωματικό του ναυτικού και τέως βουλευτή Μαγνησίας Ιωάννη Αντωνόπουλο. Στο τέλος της ομιλίας του ο κος Αντωνόπουλος έδωσε ένα βιβλίο όπου γράφονται τα πραγματικά γεγονότα της μάχης των 2 πλοίων ("Φαέθων" και "Αρίων").

Για την ιστορία να πούμε ότι μετά θάνατον ο εκλιπών τιμήθηκε και με τον βαθμό του ανθυπασπιστού. Ο δε κος Αντωνόπουλος, ήταν κατά τις επιχειρήσεις της Κύπρου εκείνο τον καιρό κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου "Αρίων" όπου και είχε πάρει μέρος σε αυτές.Το χρονικό της 8ης Αυγούστου 1964 μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.













Κοινοποίηση