Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ "ΜΕΔΟΥΣΑ"

Συνεδρίασε σήμερα Κυριακή 16/07/2017, στις 12 το μεσημέρι,  υπό  την προεδρία του Δημάρχου κ. Χρήστου Βασιλούδη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκοπέλου, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν  τις Βόρειες Σποράδες από απόψε  και αύριο Δευτέρα 17/07/2017.

Ο Δήμαρχος κάλεσε όλες τις Υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και τόνισε ότι τα οχήματα με το ανάλογο προσωπικό  του Δήμου επίσης είναι σε επιφυλακή, για να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί.
Έχουν γίνει ήδη, βάσει σχεδιασμού και με προτεραιότητα τις «επικίνδυνες» περιοχές, κινήσεις καθαρισμού με κατάλληλα μηχανήματα ιδιωτών σε γέφυρες και οχετούς του επαρχιακού δρόμου στις περιοχές Αγνώντας, Λιμνονάρι και Πάνορμος για την απρόσκοπτη διοχέτευση των ομβρίων στη θάλασσα. Τα μηχανήματα με τους χειριστές τους παραμένουν στις τοποθεσίες αυτές, όπως και στη Γλώσσα και το Νέο Κλήμα,  για άμεση επέμβαση.

Από τη Δημοτική Αρχή καλούνται οι δημότες και οι επισκέπτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ειδικά όταν τα φαινόμενα γίνουν έντονα, όπως και  να μην τοποθετήσουν απορρίμματα στους κάδους και έξω από τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης να μην παρκάρουν τα οχήματα κατά μήκος του δρόμου από Αγιο Ρηγινάκη  μέχρι το λιμάνι, καθώς και στην έξοδο των υδατορεμάτων.

Παρόντες στη σύσκεψη, εκτός του Δημάρχου, ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μάχη Κλωνάρη- Κούβαρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πατσής , ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και εκπρόσωπος του Λιμενικού Τμήματος, ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων.

Κοινοποίηση