Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Μία έκθεση ζωγραφικής διαφορετική από τις άλλες / Γλώσσα Σκοπέλου

Roger Fox. Eνας ακόμα φιλέλληνας που ήρθε πριν πολλά χρόνια στην Ελλάδα,την αγάπησε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Γλώσσα Σκοπέλου. Γεννήθηκε στο Epsom της Αγγλίας. Έζησε σε πολλά μέρη στην Αγγλία, την Ιρλανδία και την Ουαλία. Είναι παντρεμένος με τον Jo και έχει δύο κόρες από προηγούμενο γάμο του. Την οικογένεια του συμπληρώνουν τέσσερα εγγόνια. Ο γυναίκα του Jo έχει επίσης δύο κόρες. Ζει και εργάζεται στην Γλώσσα από το 2005. Μετά από ένα χάσμα πάνω από σαράντα χρόνια, όπως δήλωσε, άρχισε να ζωγραφίζει πάλι από το 2013. Συμμετέχει ενεργά στη προσπάθεια,για όσους γνωρίζουν, της αποκατάστασης των πινάκων (συλλογή) του γνωστού Γλωσσώτη ζωγράφου, Αλέξανδρου Σιδέρη.

Στην αρχή ζωγράφιζε ηλιοβασιλέματα και θαλασσινά τοπία, αλλά από το 2015 άρχισε να ζωγραφίζει πρόσωπα και συζητήσεις που συναντούσε τριγύρω του στο χωριό της  Γλώσσας. << Το εξαίσιο φως και οι γενναιόδωρα εκφραστικοί άνθρωποι μου έδωσαν ανεξάντλητο υλικό >> έχει πει πρόσφατα.

Θέλοντας να δείξει τη δουλειά του αποφάσισε να δημιουργήσει μία γκαλερί με πίνακές με τίτλο " Άνθρωποι και Πρόσωπα 2015 - 2017". Άμεση ανταπόκριση για αυτή την έκθεση έλαβε από την επιχείρηση cafe - μεζεδοπωλείο "Πλατεία" της κ. Μοσχούλας Γιαννοπούλου,η οποία έδειξε για μία ακόμα φορά το ενδιαφέρον και ευαισθησία σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν τον τόπο. Η έκθεση ζωγραφικής θα εγκαινιαστεί στις 13 Αυγούστου στο cafe bar "Πλατεία" στη κεντρική πλατεία του χωριού της Γλώσσας και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου με ώρες λειτουργίας από 09:00 πμ. έως 23:00 μ.μ. καθημερινά. Είσοδος δωρεάν.


Η όλη οικογένεια του Roger θα βρίσκεται στη Γλώσσα την περίοδο 16 - 23 Αυγούστου και: << θα έχουμε μια μεγάλη οικογενειακή γιορτή στο εστιατόριο της Πλατείας στις 18 Αυγούστου. Και φυσικά θα επισκεφτούν την έκθεση! Εύχομαι οι κάτοικοι της Γλώσσας και πολλοί άλλοι επισκέπτες να απολαύσουν τους πίνακές μου, τόσο όσο απόλαυσα και εγώ τη δημιουργία τους >> , δήλωσε γεμάτος χαρά και ικανοποίηση. Τέλος να πούμε ότι σκοπεύει μελλοντικά να κάνει μαθήματα τέχνης ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους στη Γλώσσα.













Κοινοποίηση