Facebook Instagram Twitter YouTube

Recent

Διαφημίσεις

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Τιμήθηκε από την ιδιαίτερη πατρίδα του ο Νίκος Λαρυγγάκης / Γλώσσα Σκοπέλου

Nίκος Λαρυγγάκης (Νick Larigakis), ένας καταξιωμένος Έλληνας της διασποράς του εξωτερικού.
Ο Νίκος είναι ο πρώτος γιος του Ρούζβελτ και της Κικής Λαρυγγάκη. Γεννήθηκε στο Βόλο το 1960 και είναι κάτοικος των ΗΠΑ από το 1962. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο College του New Jersey και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο τις διεθνείς υποθέσεις. Εργάστηκε στο αμερικανικό πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον D.C.
Από το 1987 κατείχε διάφορες θέσεις στο Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute) με έδρα την Ουάσιγκτον των ΗΠΑ ( ιδρύθηκε 1η Αυγούστου του 1974 ). Διετέλεσε ως εκτελεστικός διευθυντής για 19 χρόνια (από το 1992) και από την 1η Ιανουαρίου του 2011 και έπειτα, είναι πρόεδρος του                                                                   Ινστιτούτου (AHI).

Με πολλές περγαμηνές και εξαιρετική δουλειά στο ενεργητικό του όλα αυτά τα χρόνια, έχει αφιερωθεί και εργάζεται συνεχώς στο να προωθεί τα ιδεώδη του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη του κόσμου, μαζί με τους συνεργάτες του. Φροντίζει να ενημερώνει όλες τις ελληνικές κοινότητες δίνοντας συνεντεύξεις σε πολλά διεθνή έντυπα,όπως π.χ. στο Νew York Times. Σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις του παλαιότερα, είχε τονίσει μεταξύ άλλων: << Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο πιστεύει ότι η ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα σε χώρες χρειάζεται να ξεκινά από το επίπεδο της επιχειρηματικής συνεργασίας. Εάν υπάρχουν καλοί εμπορικοί δεσμοί και καλές επιχειρηματικές δραστηριότητες τότε θα έχεις και καλύτερες σχέσεις σε όλους τους άλλους τομείς >>. Επίσης να πούμε ότι καθιέρωσε να εορτάζεται η 28η Οκτωβρίου στη Φλόριδα!

Φυσικά για την προσφορά του έχει τιμηθεί πολλές φορές όπως π,χ, από την Ελληνική Βουλή το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από άλλους διεθνείς φορείς.
Ο Νίκος έμαθε από μικρό παιδί να λατρεύει τη Γλώσσα και να την θεωρεί ιδιαίτερη πατρίδα του. Αυτό βέβαια ήταν έργο των γονιών του που φρόντιζαν να έρχονται κάθε χρόνο,αφού όσα χρόνια και να πέρασαν ποτέ δεν έπαψαν να έχουν τη Γλώσσα στη πρώτη θέση στην καρδιά τους.


Ο Σύλλογος των Απανταχού Γλωσσωτών Βόλου θέλοντας να τιμήσει την μεγάλη προσφορά, του Γλωσσώτη Νίκου Λαρυγγάκη,του απένειμε μία αναμνηστική πλακέτα. Στην όμορφη καλοκαιρινή βραδιά που έγινε χθες 5/8 στην ταβέρνα "ΑRAMIS" στο Λουτράκι Σκοπέλου, εκτός των μελών του συλλόγου παρευρέθηκαν και άλλοι καλεσμένοι ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό και αυτό τον καιρό ήρθαν στη γενέτειρά τους. Τον Νίκο Λαρυγγάκη συνόδευε στη σεμνή εκδήλωση η κόρη του Παναγιώτα. Μετά την παρουσίασή του από το μέλος του συλλόγου Γιώργο Ορφανό, πήρε τον λόγο και εμφανώς συγκινημένος σε κάποιο σημείο τόνισε: << Η σημερινή μου βράβευση, απ όλες όσες έχω πάρει,είναι ίσως η σημαντικότερη της ζωής μου >>.Να σημειώσουμε δε,ότι κάθε χρόνο θα απονέμεται ένα αναμνηστικό δώρο σε κάθε ομογενή της Γλώσσας όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου Σωτήρη Διονυσίου.

Τα "Δρώμενα του τόπου μας" χειροκροτούν θερμά αυτή την πρωτοβουλία του Συλλόγου των Απανταχού Γλωσσωτών Βόλου και ευελπιστούν στην συνέχιση αυτής της ωραίας συγκινητικής εκδήλωσης κάθε χρόνο,τέτοια εποχή, ώστε όλοι μαζί να βρίσκονται, να συσφίγγονται οι σχέσεις μεταξύ τους και με τον τόπο που γεννήθηκαν. Και του χρόνου!



                                            Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση

















Κοινοποίηση